2016. augusztus 14., vasárnap

Vaníliás karika


Hozzávalók kb 64 dbhoz:
525 g liszt
75 g kukoricaliszt
375 g margarin
300 g cukor
2 tk vanília aroma
csipet só
4 tojássárgája
1,5 tk sütőpor
200 g étcsokoládé
1 ek olaj

Elkészítés:
A liszteket összekeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a sütőport, majd a többi hozzávalót is. Addig gyúrjuk, amíg a tészta szép fényes, és sima nem lesz. Cipókká formáljuk és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. (A munkafelületet nem szükséges lisztezni a nyújtáshoz.) ½ cm vastag tésztát nyújtunk, majd linzerszaggatóval kiszaggatjuk a karikákat. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. 150 fokos sütőben kb 11 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne barnuljon meg. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a hozzáadott olajjal. Belemárogatjuk a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tálcára téve, a hűtőben dermesztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése