2016. augusztus 24., szerda

Rozmaringos tőkehal egytál



Hozzávalók:
Kb 600-700 g (8 halfilé törzs)
Kb 600-700 g burgonya felkockázva
Kb 500 ml víz
100 ml tejföl
1 citrom leve
1 tk rozmaring
1 ek szárított/vágott petrezselyem
1 ek vaj
2 ek olivaolaj
Kb 2-3 tk só
½ tk őrölt feketebors

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Kb 3 perc alatt puhítsuk meg az olvasztott vajas, olivaolajos elegyen. Adjuk hozzá a felaprított burgonyát, és kezdjük pirítani. Kb 5-10 perc után adjuk hozzá a haltörzseket, rozmaringot, citromlevet. Öntsük bele a tejfölt, és annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük puhára a halat, burgonyát. Igény szerint ízesítsük még a felsorolt fűszerekkel mielőtt befejeznénk a főzést. Tálaláskor petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése