2016. augusztus 16., kedd

Túrótorta



Hozzávalók piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tk olaj
1 ek kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kb. 15 perc alatt, gépi habverő segítségével habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóval, majd apránként a cukros tojássárgához adjuk és jól elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit óvatos nagy mozdulatokkal a lisztes-tojásos-kakaós masszához keverünk. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 175, majd 200 fokon, légkeveréses módon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük., és hagyjuk hűlni.

Hozzávalók töltelékhez:
500 g túró
150 g cukor
2 cs vaníliás cukor
5 ek narancslekvár
20 g zselatin
víz

Elkészítés:
A túrót kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a baracklevet és az apróra vágott barackot. A zselatint a zacskón leírtak alapján elkészítjük, és ha kihűlt, a túróhoz adjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, de még önthető legyen. Ha a piskóta kihűlt, visszahelyezzük a tortaformába, amiben sütöttük, és a túrókrémet ráöntjük. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.

Hozzávalók gyümölcszseléhez:
2,5 dl narancslé (vagy zselatinos zacskón írtak szerint)
20 g zselatin

Elkészítés:

Ha a túrókrémünk már kemény, akkor a gyümölcsleves (esetleg szörpös) zselét is elkészítjük. Ezt a gyümölcszselét ráöntjük a túrós rétegre, és ismét hűtjük, míg teljesen megdermed. Díszítésnek legfeljebb tejszínhabot rakjunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése