Hozzávalók
piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tk olaj
1 ek kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a
cukorral kb. 15 perc alatt, gépi habverő segítségével habosra keverjük. A
lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóval, majd apránként a cukros
tojássárgához adjuk és jól elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk,
amit óvatos nagy mozdulatokkal a lisztes-tojásos-kakaós masszához keverünk.
Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 175, majd 200 fokon, légkeveréses módon kb. 25 perc alatt
aranybarnára sütjük., és hagyjuk hűlni.
Hozzávalók töltelékhez:
500 g túró
150 g cukor
2 cs vaníliás cukor
5 ek narancslekvár
20 g zselatin
víz
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a
baracklevet és az apróra vágott barackot. A zselatint a zacskón leírtak alapján
elkészítjük, és ha kihűlt, a túróhoz adjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, de még
önthető legyen. Ha a piskóta kihűlt, visszahelyezzük a tortaformába, amiben
sütöttük, és a túrókrémet ráöntjük. Hűtőben
hagyjuk teljesen megdermedni.
Hozzávalók gyümölcszseléhez:
2,5 dl narancslé (vagy zselatinos zacskón írtak
szerint)
20 g zselatin
Elkészítés:
Ha a túrókrémünk már kemény, akkor a
gyümölcsleves (esetleg szörpös) zselét is elkészítjük. Ezt a gyümölcszselét
ráöntjük a túrós rétegre, és ismét
hűtjük, míg teljesen megdermed. Díszítésnek legfeljebb tejszínhabot
rakjunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése