2015. május 1., péntek

Gombakrémleves levesbetéttel #paleo

Gombakrémleves levesbetéttel



Hozzávalók leveshez:

1 evőkanál extra szűz olivaolaj

½ fej vöröshagyma felaprítva

500 g csiperke gomba tisztítva, szeletelve

1 tk fokhagymagranulátum

1 l víz

1 tk ecet

½ szál póréhagyma

2 ek petrezselyem

2 tk só

1 kk fehérbors



Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba üvegesre pároljuk az olajon a hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megpirítjuk. Amikor már barnul, hozzádjuk a fokhagymát és még 3 percig tovább pirítjuk. Hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, sót, borsot, petrezselymet és az ecetet. Botmixerrel krémes állagúra pépesítsük. Hagyjunk benne egészben maradt gomba szeleteket. Paleo levesbetéttel, reszelt sajttal vagy pirított baconnel tálaljuk.



Hozzávalók levesbetéthez:

2 db tojás

7-8 ek szezámliszt

½ tk só

2 ek durvára aprított tökmag

2 ek kacsazsír



Elkészítés:

Villával verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá kanalanként a szezámlisztet, amennyit felvesz. Ehhez adjuk hozzá a sót, a tökmagot. Kiskanál segítségével tegyük a forró kacsazsírba, és süssük ki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése