Gombakrémleves levesbetéttel
1 evőkanál extra szűz olivaolaj
½ fej vöröshagyma felaprítva
500 g csiperke gomba tisztítva, szeletelve
1 tk fokhagymagranulátum
1 l víz
1 tk ecet
½ szál póréhagyma
2 ek petrezselyem
2 tk só
1 kk fehérbors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékba üvegesre pároljuk az olajon
a hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megpirítjuk. Amikor már
barnul, hozzádjuk a fokhagymát és még 3 percig tovább pirítjuk. Hozzáöntjük a
vizet és felforraljuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, sót, borsot, petrezselymet és
az ecetet. Botmixerrel krémes állagúra pépesítsük. Hagyjunk benne egészben
maradt gomba szeleteket. Paleo levesbetéttel, reszelt sajttal vagy pirított
baconnel tálaljuk.
Hozzávalók levesbetéthez:
2 db tojás
7-8 ek szezámliszt
½ tk só
2 ek durvára aprított tökmag
2 ek kacsazsír
Elkészítés:
Villával verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá
kanalanként a szezámlisztet, amennyit felvesz. Ehhez adjuk hozzá a sót, a
tökmagot. Kiskanál segítségével tegyük a forró kacsazsírba, és süssük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése