2015. április 13., hétfő

Láva süti



Hozzávalók: 
A tésztához
6 tojás
180 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
150 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé

A pudinghoz:
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor


A tetejére:
2 nagy doboz tejföl
5-6 evőkanál porcukor
fahéj

Elkészítés:
A pudingot keverjük ki kevés tejjel, és cukorral, majd adjuk hozzá a többi tejet is, és főzzük sűrűsödésig. Hagyjuk kihűlni, megdermedni. A lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd adjuk hozzá a vizet és az olajat is fokozatosan. Keverjük hozzá a lisztet. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A kemény habhoz adjuk a citromlevet, amivel tovább keverjük amíg a citrom el nem oszlik benne. A habot adjuk a nyers tésztához óvatosan, hogy ne törjön össze. Öntsük az így előkészített tészta felét a tepsibe. A másik feléhez adjuk hozzá a kakaót. Öntsük a fehér tészta tetejére óvatosan. Villával néhány helyen keverjük a vaníliás-kakaós réteget. A kihűlt pudingot kiskanál segítségével adagoljuk a tésztába. 5 percig süssük 220 fokon a tésztát, majd mérsékeljük 180 fokra a hőfokot. (ajtónyitás nélkül még kb 30-35 percig süssük így). Amíg a tészta sül a tejfölt keverjük el a porcukorral, és a 35-40 perc elteltével öntsük a süteményre. Toljuk vissza a sütőbe, hogy a tejföl is megsülhessen. Tálalás előtt a tetejét hintsük meg fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése