Hozzávalók
1000 g csirkemell
2 ek Dijoni mustár
só
bors
100 g kockázott szalonna
1 nagy uborka
1 nagy padlizsán
4-6 paradicsom bőségesen
Elkészítés:
A serpenyőben saját zsírjában megsütjük a
szalonnakockákat. Ha megsült, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott uborkát
és padlizsánt. Kevés vízzel (épp hogy ellepje) pároljuk, majd ha a víz
elpárolgott, kicsit pirítjuk. Egy nagy tálba tesszük a megtisztított,
felkockázott paradicsomokat. Kb 1 tk himalája sót, és ½ tk feketeborsót szórunk
rá ízesítőnek. Ízlés szerint adhatunk hozzá ½ fej vöröshagymát is. Ha a párolt,
pirított zöldség kész, összekeverjük a paradicsommal.
A serpenyőbe kanalazunk 2-3 ek sertészsírt.
Hevítjük, és a felszeletelt, besózott, esetleg bemustározott csirkemell
szeleteket hirtelen kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése