2015. május 26., kedd

Húsgombóc leves #paleo

Húsgombóc leves




Hozzávalók:
300-500 g darált hús
1 tk szárított petrezselyem
2+1 tk himalája só
½ kk feketebors
1 tk pirospaprika
1 tk szárított tárkony
2 tk szezámmag
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 szárzeller
1 zöldpaprika
1 tk sertészsír

Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a petrezselymet, 1 tk sót, a feketeborsot, a paprikát, a tárkonyt és a szezámmagot. Könnyen formázható gombócokat kell kapnunk, ha összegyúrtuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat feldaraboljuk. A fazékban tesszük a zsírt, és ráöntjük a répákat, zellergumót. Rövid ideig pirítjuk, majd kb 2-2 ½ liter vízzel felöntjük. Beletesszük a paprikát, a 2 tk sót, és elkezdjük forralni. Ha felforrott a víz egyesével beletesszük a húsgolyókat is. A zöldségek puhulásáig főzzük a levest. Aprított zellerlevéllel, petrezselyemmel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése