2016. szeptember 3., szombat

Paprikás burgonya


Hozzávalók:
700 g burgonya
200 g virsli
1 fej hagyma
1 kk fokhagymapor
1 paradicsom
1 csipet csípős paprika
2 kk pirospaprika
2 tk só
4 ek olaj
4 karika kolbász (füstös íz miatt)

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. Rákarikázzuk a virslit, és azt is pirítjuk egy keveset. Kockákra vágjuk a meghámozott burgonyát. Felengedjük kb 4-5 dl vízzel a hagymás edényt, és hozzáadjuk a burgonyát is. A paradicsomot is apró kockákra szeljük, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. A sót, a paprikát, a csípős paprikát, és a fokhagymaport is hozzáadjuk. Közepes hőfokon főzzük, néha megkeverjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése