2016. szeptember 27., kedd

Brassói csirke


Hozzávalók:
Raguhoz:
500 g csirkemell
1 vöröshagyma
2 tk fokhagymagranulátum
2 ek napraforgó olaj
1 paprika
1 nagy paradicsom
250 g zöldborsó

Körethez:
1000 g burgonya
½ dl olaj a sütéshez

Elkészítés:
A felaprított hagymát kevés olajos megpároluk. A csirkemellett felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hús fehéredéséig sütjük. Közben felaprítjuk a paprikát, paradicsomot, és a húshoz adjuk. Fedő alatt 7-8 percig pároljuk a keveréket. Mikor elkezd puhulni, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3-4 percig pároljuk.
A megtisztított burgonyát felkockázzuk, olajban aranybarnára sütjük. Majd egy nagy tálban összekeverjük a burgonyát a raguval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése