2016. szeptember 9., péntek

Narancslekvár



Hozzávalók:
1000 g tisztított narancs
250 g cukor (vagy annak megfelelő stevia)
1 cs 3:1 quittin tartalmú zselésítő

Elkészítés:
Egy narancsot kiválasztunk a hámozás előtt, aminek a héját megmossuk, és nagyon vékonyan (esetleg krumplihámozóval) levágjuk a narancssárga – olajban gazdag – külső részt. Felaprítjuk ezt a héjat. A narancsokat megtiszítjuk. Turmixoljuk. Egy nagy edénybe öntjük a pépet. Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítő anyagot. Forrástól számított 5 perc alatt összesűrítjük. Csíramentesített üvegbe töltjük. Dunsztkötésben hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése