2016. szeptember 15., csütörtök

Lajcsi torta

anyák napi kivitel

Hozzávalók:
Tésztához:
400 g liszt
2 ek kakaópor
2 tojás
2 ek méz
50 g vaj
150 g cukor
1 tk szódabikarbóna
csipet só

Krémhez:
1/2 cs vaníliás pudingpor
1 cs puncsos pudingpor
8 dl tej
250 g vaj
200 g porcukor
1 tk vaníliaaroma
1 tk rumaroma

Csokimázhoz:
3 ek kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz
10-20 g vaj

Elkészítés:
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (kb 300 W/60 mp), vagy vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát. (ha nehezen akar összeállni, kevés tejet adunk hozzá. Sütőpapíron a kívánt formára sütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb 8-9 perc alatt. (kapcsos tortaformát használhatunk szaggatóként, négy lapot sütünk)
A töltelékhez a pudingokat megfőzzük 3 és 5 dl tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és az 1/3-át a vaníliás pudingba keverjük a vanilincukor hozzáadásával, a 2/3-át a puncsoshoz keverjük, és a rumot adjuk hozzá. Az alsó lapot puncsos krémmel, a középső réteget vaníliás krémmel, míg a felső részt puncsos krémmel kenjük meg.
A mázhoz a kakaóport és a cukrot a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, simára keverjük benne a vajat, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Másnapra megpuhul a torta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése