2016. szeptember 7., szerda

Narancsleves


Hozzávalók:
4 db narancs
4 dl narancslé
4 dl natúr joghurt
60-80 g porcukor
1 cs vanilincukor (vagy ennek megfelelő vaníliakivonat)
4 tojás fehérje
2-3 ek cointreau (narancslikőr)

Elkészítés:
A narancsok levét kifacsarjuk, és egy narancs héját megtisztítva lereszeljük. Hozzáöntjük a narancslevet, a joghurtot, a porcukrot, és a vaníliát. Alaposan összekeverjük, végül a likőrt is hozzáadjuk. Tálalásig a hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, lobogó vízben kanalanként galuskává főzzük. Fogyasztás előtt a levest jól átkeverjük, és galuskával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése