2015. április 10., péntek

Kínai illatos csirke


Hozzávalók húshoz:
6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 ek olaj
1 tojás
500 g csirkemell
csipet só
1,5 dl víz
1,5 kk sütőpor

Elkészítés:
A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, és sűrű masszát készítünk belőle. Összekeverjük a hússal. A húsokat óvatosan, egyenként a felforrósított olajba tesszük, megsütjük.

VAGY
A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, és sűrű masszát készítünk belőle. Összekeverjük a hússal. Egy tepsit alaposan kiolajozunk, és a masszás húst egymástól jól elkülönítve egyesével a tepsibe rakjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb 10 perce. Ha elkezdett pirulni, óvatosan megfordítjuk. Az összetapadt húsokat szétvágjuk, és szintén megfordítjuk. Egy kevés olajat csepegtethetünk rá, hogy ne száradjon ki a tészta nagyon.

Hozzávalók máz:
3 ek ketchup
1 ek chili (erős pista)
2 ekméz
3-4 ek szezámmag
1 ek víz
1 ek tavaszi tekercs szósz (elhagyható)

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A húst a sütés után azonnal beleforgatjuk, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése