2015. április 7., kedd

Gombapaprikás

Hozzávalók:
500 g tisztított gomba
2 ek olaj
1,5 dl tejföl
1 fej vöröshagyma (vagy 2 púpozott ek szárított vöröshagyma)
2 ek pirospaprika
kb 2 tk só
2 ek étkezési keményítő vagy liszt
kb 1-1,5 dl víz

Elkészítés:
A gombákat vékony szeletekre vágjuk. A főző edénybe tesszük a vöröshagymával, sóval, pirospaprikával. Felengedjük a vízzel, és elkezdjük párolni, kevergetjük. Néhány perc után (amikor már a gomba is levet engedett) ellenőrizzük a víz mennyiségét, ha szükséges pótoljuk. Kb 10 percig főzzük így a pörköltes alapot. Majd a liszttel/keményítővel csomómentesre elkevert tejfölt is hozzáadjuk. Így ismét kb 10 percig főzzük. Az elkészített nokedlivel tálaljuk.

Hozzávalók nokedlihez:
750 g liszt
2 tojás
1 tk só
1,5 dl tej
50 g étolaj
kb 6 dl víz


Elkészítés:
A nokedli hozzávalóit homogén masszává állítjuk össze. Forró sós, olajos vízben kifőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése