2015. április 11., szombat

Kaszinótojás


Hozzávalók:
10 tojás
1 dl tejföl
0,5 dl majonéz
2 tk mustár
2 mk citromlé
2 mk cukor
1 mk só
1 mk bors
pár ek tejszín (opcionális)

Elkészítés:
A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni. Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk. Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket. Késsel hosszában félbevágjuk, és a sárgákat egy tálba kaparjuk. A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük. A mártást fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Vigyázat, nem szabad egyszerre, lassan kell haladni, mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet! Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "folytós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta. Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével). Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára, letakarva a hűtőbe tesszük az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése