2015. április 4., szombat

Borsós nokedli



Hozzávalók borsópörkölthöz:
600 g borsó
2 fej vöröshagyma
kb 1 ek pirospaprika
kb 1 tk só
2 ek étolaj

Hozzávalók nokedlihez:
750 g liszt
2 tojás
1 tk só
1,5 dl tej
50 g étolaj
kb 6 dl víz

Elkészítés:
Az olajból, hagymából és pirospaprikából pörköltalapot készítünk. Belerakjuk a zöldborsót, megsózzuk, pici vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. (Ha mirelit borsót használunk, akkor kevesebb vizet adjunk hozzá.) Jó, ha a végén egy kicsit megpirul.
A nokedli hozzávalóit homogén masszává állítjuk össze. Forró sós, olajos vízben kifőzzük. Miután kifőztük, a párolt borsóval összeforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése