2015. április 8., szerda

Kekszes-mandulás tekercs


Hozzávalók:
500 g darált keksz
250 g margarin
1 cs. vaníliás cukor
300 g porcukor
7-9 ek langyos tej
100 g kókuszreszelék
100 g kakaó
1 rumaroma
1 mandulaaroma (vagy fél mandula-, fél vérnarancs aroma)

Elkészítés:
A hozzávalókat linzertészta keménységűvé gyúrjuk. Két cipóra osztjuk a tésztát. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kókuszt, a kakaót és az üvegcse rumaromát. A másik feléhez csak a mandulaaromát. (ha változatosabbá szeretnénk tenni a süteményt akkor második cipót válasszuk ketté, és fél-fél adag mandulaaromát valamint vérnarancsaromát adjunk hozzá, így rögtön két ízű sütit kapunk) Miután a cipókat újra összedolgoztuk egy nagyobb tálcára egyengetjük (sodorhatjuk is) a kakaós részt, majd ráfektetjük a mandulás részt is. Erőteljesen összenyomjuk őket, hogy ne váljon el a két réteg. A tetejére csokimázat tehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése