2015. április 12., vasárnap

Vadas





Hozzávalók:
1000 g sertés tarja vagy lapocka szeletelve
1 vöröshagyma
200 g sárgarépa és zöldség
1 babérlevél
mustár
ecet
liszt (rántáshoz)
víz

Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket feltesszük főni a babérlevéllel. A húst előre besózzuk, hagyjuk kicsit állni, majd a zöldségekhez adjuk, bő vízben főzzük. Ha a hús megfőtt, kivesszük a léből. Majd a zöldségeket egy turmixolásra alkalmas edénybe tesszük, a mustár hozzáadásával pépesítjük. Ha elkészült, rámerjük a főzővíz felét. Ecetet adunk hozzá, majd visszatesszük a húst is, és a rántással besűrítjük, összeforraljuk. Kifőtt tésztával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése