Hozzávalók mintához:
20 g margarin
1 tojásfehérje
15 g porcukor
15 g liszt
10 g holland kakaópor
Elkészítés:
A mintához a margarint
robotgéppel habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a
tojásfehérjével kb 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű
masszává keverjük. A tepsibe sütőpapírt rakunk, alá pedig a mintát. Rögzítjük,
hogy ne csúszkáljon. A krémet vastag nejlonzacskóba tesszük, és vastag,
egyenletes vonalakat rajzolunk. Az így kapott rajzot a hűtőbe tesszük, hogy
szilárduljon.
Hozzávalók tésztához:
3 tojás
1 tojássárgája (mintázásból)
100 g cukor
100 g liszt
1 ek rum
csipet só
Elkészítés:
A tésztához a tojást mély tálba
tesszük. Hozzáadjuk a sót, és robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata meg
nem háromszorozza magát. Majd hozzáadjuk a cukrot, lisztet és a rumot is. A
sütőpapíros tepsibe óvatosan belecsurgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben
8-10 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók töltelékhez:
250 g gesztenyemassza
50 g holland kakaópor
max 100 g tejföl (kanalanként
hozzáadni, hogy ne legyen túl puha)
½ dl rum
magozott meggybefőtt
Elkészítés:
A töltelékhez a
gesztenyemasszát felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport. Robotgéppel
hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Ha kell porcukorral ízesítjük. A kisült
piskótalap közepére halmozzuk a tölteléket, és behajtjuk a tészta mindkét
felét, úgy hogy egymáshoz érjen. Megfordítjuk, és tálcára tesszük. Kínálhatjuk
tejszínhabbal, magozott meggyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése