2013. november 2., szombat

Gesztenyetorta


Hozzávalók mintához:
20 g margarin
1 tojásfehérje
15 g porcukor
15 g liszt
10 g holland kakaópor

Elkészítés:
A mintához a margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével kb 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű masszává keverjük. A tepsibe sütőpapírt rakunk, alá pedig a mintát. Rögzítjük, hogy ne csúszkáljon. A krémet vastag nejlonzacskóba tesszük, és vastag, egyenletes vonalakat rajzolunk. Az így kapott rajzot a hűtőbe tesszük, hogy szilárduljon.

Hozzávalók tésztához:
3 tojás
1 tojássárgája (mintázásból)
100 g cukor
100 g liszt
1 ek rum
csipet só

Elkészítés:
A tésztához a tojást mély tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, és robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata meg nem háromszorozza magát. Majd hozzáadjuk a cukrot, lisztet és a rumot is. A sütőpapíros tepsibe óvatosan belecsurgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók töltelékhez:
250 g gesztenyemassza
50 g holland kakaópor
max 100 g tejföl (kanalanként hozzáadni, hogy ne legyen túl puha)
½ dl rum
magozott meggybefőtt

Elkészítés:
A töltelékhez a gesztenyemasszát felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport. Robotgéppel hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Ha kell porcukorral ízesítjük. A kisült piskótalap közepére halmozzuk a tölteléket, és behajtjuk a tészta mindkét felét, úgy hogy egymáshoz érjen. Megfordítjuk, és tálcára tesszük. Kínálhatjuk tejszínhabbal, magozott meggyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése